Pružanje sjajnog gostoprimstva

Podijelite najbolje primjere dobre prakse za izuzetno gostoprimstvo, uključujući poruke, iskustvo gostiju i recenzije.

Oznake foruma

Razgovori

Ben-Nasser
@Bennasser•Francuska

Pozdrav svima 👋

Imam utisak da je danas čist smještaj, na dobroj lokaciji i u skladu sa opisom u oglasu… gotovo postao minimum koji se očekuje.

Čini se da ono što zaista čini razliku sve više dolazi do izražaja na drugim poljima:

komunikacija, predviđanje, brzina reagovanja, pažnja posvećena putniku i način rješavanja nepredviđenih situacija.

Izaberite reakciju
Tuija
@Tuija2•Finska

ii

Izaberite reakciju
Geraldo Rocha
@GeraldoRocha•Rio de Žaneiro, Brazil

U Brazilu je postalo moderno tražiti raniju prijavu i kasniju odjavu. Ako to ne dozvolite, to postaje razlog za ocjenu 3.

Izaberite reakciju
Ryan
@Ryan4504•San Diego, Kalifornija

Imam stanara koji provlači kabl za punjenje električnog vozila kroz kuhinjski prozor kako bi napunio svoj Tesla automobil. Kako da to regulišem?

Izaberite reakciju
Valerion Apartments And Hospitality
@Nik1998•Albanija

Pozdrav svima! 👋

Ja sam novi domaćin iz Tirane u Albaniji i volio bih da se povežem sa iskusnijim domaćinima i dobijem iskrene komentare.

Počeo sam da ugošćavam prije oko 45 dana i trenutno upravljam nekoliko apartmana koji se nalaze u blizini Međunarodnog aerodroma Tirana. Apartmani su uglavnom namijenjeni za kraće boravke, putnike koji dolaze na aerodrom, parove, porodice i goste koji posjećuju Albaniju.

Izaberite reakciju
Genichiro
@Genichiro0•Hashimoto, Japan

Pošto je aerodrom u blizini, pretpostavljam da ima mnogo ljudi kojima je potreban Wi-Fi.

Airbnb aplikacija vam omogućava da testirate brzinu Wi-Fi mreže i prikažete rezultate, pa vas molimo da to isprobate.

Izaberite reakciju
Julio
@juliocramirez•Meksiko Siti, Meksiko

Postoje gosti koji su rezervisali moj smještaj i iz nekog razloga koji je van moje kontrole ne dolaze ili ne ulaze u smještaj. Problem je u tome što pišu recenzije sa zlom namjerom i iz frustracije. Mislim da, ako ne koriste smještaj, ne bi trebalo da pišu recenzije jer time štete domaćinima.

Izaberite reakciju
Juan Barros
@Juanbarros•Medeljin, Kolumbija

Zdravo, . U tom slučaju možete uz obrazloženje da zatražite od Airbnb-a, preko službe za podršku, da se ta recenzija ukloni jer nije u skladu sa odredbama pravila.

Srdačan pozdrav,

Huan

Izaberite reakciju

Uključite se u razgovor

Forum na kojem domaćini iz cijelog svijeta mogu da zatraže savjete, dijele preporuke i razvijaju svoje poslovanje – sve na jednom mjestu.

Alexis
@Alexandre308•Monpelje, Francuska

Pozdrav zajednici,

Superdomaćin sam od 2013. godine i našao sam se u apsurdnoj situaciji sa korisničkom podrškom.

Činjenice: Nakon što je jedna putnica (Veronika) otišla ranije u srijedu, 30. septembra (ostala su 3 neiskorišćena noćenja), služba za podršku je izvršila povraćaj novca u iznosu od 300 €.

Izaberite reakciju
Helen
@Helsi247•Bristol, Ujedinjeno Kraljevstvo

Jeste li se složili da gost može da ode ranije tako što će promijeniti datume, pa je imao pravo na povraćaj novca van okvira vaših pravila otkazivanja?

Ako je tako, onda ste u pravu. Datumi su trebali da budu otvoreni.

Zašto je gost odlučio da ode ranije?

Izaberite reakciju
Rosa María
@Rosa_MarIA2601•Španija

Dobar dan, privremeno sam sakrio svoj oglas, ali sada kada sam ga ponovo aktivirao, ne mogu da vidim istoriju rezervacija. U odjeljku DANAS više se ne prikazuje opcija SVE MOJE REZERVACIJE. Kako mogu to da riješim?

Srdačan pozdrav

Izaberite reakciju
Federico
@Federico1439•Rim, Italija

Ja sam iskusan pomoćni domaćin sa bogatim iskustvom u upravljanju prijemom gostiju i brigom o njima. Nudim vam svoju pomoć u operativnom upravljanju vašim apartmanima, posebno u sljedećim zadacima:

• Prijava uz lično prisustvo i doček: doček, predaja ključeva i detaljno objašnjenje o kući i kvartu

• Odjava i inspekcija: upravljanje odjavama, provjera stanja objekta i sadržaja prije ponovnog uređenja.

• Fleksibilnost i dostupnost: upravljanje kašnjenjima gostiju i podrška u slučaju bilo kakvih hitnih situacija tokom boravka.

• Komunikacija sa timom za čišćenje: brza koordinacija kako bi se osiguralo da objekat uvijek bude besprekoran između boravaka različitih gostiju.

Radim u Rimu (idealno u centru Rima)

Izaberite reakciju