Apartman s 2 spavaće sobe u @Sautemptonu. Dostupno je mnogo sadržaja: 2 bračna kreveta, vrhunska posteljina, TV, kuhinjski setovi, lonci, tanjiri, tiganji.
Kafić zajednice
Povežite se s drugim domaćinima, razmjenjujte iskustva, uživajte u ležernom razgovoru i odajte priznanje uspjesima!
Razgovori
Istaknuto
Pozdrav svima,
Jeste li ikada poželjeli da imate prostor u kojem biste mogli da razgovarate o jedinstvenim situacijama koje se javljaju tokom ugošćavanja? Upravo tome služi Krug domaćina.
👉Otvorite bočnu traku Foruma zajednice, kliknite na „Krug domaćina“ i kliknite na dugme „Pridruži se“ da biste dobili pristup. Ako ne kliknete na „Pridruži se“, nećete moći da vidite razgovore niti da učestvujete u njima (a možete i da kliknete ovdje da biste vidjeli Krug domaćina.)
Napomena: Diskusije iz ovog prostora neće se pojavljivati u rezultatima pretrage na internetu!
Pridružite nam se!
Srdačan pozdrav,
Bumika
Ovo je razgovor koji sam pokrenuo ovdje na CC-u prije nekoliko godina. Nedavno sam imao kontakt sa istaknutim australijskim zabavljačem u sklopu Festivala umjetnosti u Adelaidi i to me je vratilo na ovu staru objavu....Koga biste voljeli da ugostite?
Kad biste imali priliku, koga biste najviše voljeli da ugostite na ovoj planeti... i zašto?
Počeću tako što ću reći da bi moj bio Skot Nison!
Skot je sa roditeljima emigrirao iz Škotske u Australiju 1964. godine, kada je imao 5 godina. Doselili su se ovdje u Južnu Australiju i nastanili se u predgrađu Adelaide, Elizabetu, oko 30 minuta od mjesta gdje ja živim.
Nakon neuspješnog pokušaja školovanja, Skot se pridružio mreži bioskopa Clifford Theatres i dostavljao filmske trake različitim bioskopima Clifford Theatres širom grada. Napredovao je u filmskoj industriji ovdje u Australiji do te mjere da je 1986. godine postao direktor distribucije kompanije Twentieth Century Fox u Australiji. Privukao ga je Twentieth Century Fox u SAD i preselio se tamo 1993. godine kao potpredsjednik marketinga i na kraju je napredovao do pozicije predsjednika kompanije Twentieth Century Fox.
Godine 2003. tražili su ga da postane predsjednik kompanije Sony Entertainment i između promjena pozicija otišao je na odmor u Pnom Pen u Kambodži.
Tokom putovanja se slučajno našao na gradskoj deponiji i bio je zapanjen prizorom stotina djece, od kojih su neka imala samo 4 godine, kako prebiraju po smeću tražeći bilo šta što bi moglo da pomogne njihovim porodicama da prežive.
Napustio je Kambodžu i preuzeo svoju funkciju u kompaniji Sony, ali su ga stalno proganjale misli o toj djeci na deponiji u Pnom Penu, pa je nakon 3 mjeseca prodao sve što je imao u Los Anđelesu, preselio se u Kambodžu i osnovao Fond za djecu Kambodže koji sada školuje preko 2.000 djece i brine o 20.000 porodica.
Ko to radi........ odbija najmoćniju poziciju u svjetskoj industriji zabave i posvećuje sebe i svoj život onima koji su u nepovoljnom položaju.
Skot sada ima 67 godina i on je oličenje osobe kakva bih volio da budem. Da imam tu priliku, volio bih da provedem veče ili dva sa Skotom i saznam šta ga je učinilo tako izuzetnom osobom!
Živjeli......Rob
Dio aktuelnog jesenjeg ažuriranja su mape na kojima možete da vidite svoja putovanja, kao i putovanja svojih prijatelja. Tamo možete odmah da vidite da li im se smještaj dopao i kako su ga ocijenili:
Jeste li već pogledali i otkrili nešto zanimljivo?
Ka Connections-u: https://www.airbnb.de/users/profile/connections-map
Kad već pominješ kafu, imaš u meni saveznika.
Pozdrav svima,
Jeste li ikada poželjeli da imate prostor u kojem biste mogli da razgovarate o jedinstvenim situacijama koje se javljaju tokom ugošćavanja? Upravo tome služi Krug domaćina.
👉Otvorite bočnu traku Foruma zajednice, kliknite na „Krug domaćina“ i kliknite na dugme „Pridruži se“ da biste dobili pristup. Ako ne kliknete na „Pridruži se“, nećete moći da vidite razgovore niti da učestvujete u njima (a možete i da kliknete ovdje da biste vidjeli Krug domaćina.)
Ja sam za! 🙌🏼🫡❤️
Zaista podstičemo domaćine da se pridruže krugu domaćina i učestvuju u njemu, zajedno mnogo toga učimo.
Radujem se razmjeni 😉
Uključite se u razgovor
Forum na kojem domaćini iz cijelog svijeta mogu da zatraže savjete, dijele preporuke i razvijaju svoje poslovanje – sve na jednom mjestu.
Zdravo svima, došao sam ovdje da podijelim svoje nedavno iskustvo kao Airbnb superdomaćin sa 2 godine staža. Prije oko 3 sedmice sam imao gosta koji je tokom svog boravka poplavio moj dom. Sve sam dokumentovao (sa oznakama vremena i datuma) i poslao Airbnb-u. Potrošila sam preko 7000 dolara na popravku kuće (uz potvrđene fakture/priznanice), a Airbnb nije ništa preduzeo po mom zahtjevu od 24.9.2024. Sada kasnim s otplatom hipoteke, jer sam potrošila većinu svoje ušteđevine na popravku kuće nakon što ju je gost poplavio, a čak i nakon što sam to saopštila dvojici različitih menadžera, i dalje nema nikakvog odgovora u vezi s mojim zahtjevom. Ako se nađete u situaciji u kojoj je došlo do štete, NEMOJTE odmah plaćati popravku štete (ako je to moguće). Zatražite procjenu, blokirajte dane i podnesite zahtjev za nadoknadu štete i gubitka mogućnosti korišćenja. Nemojte biti kao ja jer sada postoji mogućnost da ovog mjeseca izgubim kuću zbog toga što nemam sredstva za otplatu hipoteke. A sve to zato što je gost poplavio moj dom, a Airbnb nije učinio ništa da riješi pitanje novca koji sam potrošio ILI dana koje sam propustio tokom popravki. O tome ću pisati i na svojim društvenim mrežama, kako bi ljudi bili svjesni da Airbnb pruža vrlo malo ili nikakvu zaštitu u djelatnosti u kojoj postoji velika vjerovatnoća nastanka štete. Istražujem VRBO i možda ću prebaciti svoje poslovanje na tu platformu, ako, naravno, uspijem da nađem način da zadržim svoj dom.
Dobar dan, ja sam Dome, domaćin garsonjere u Saronu već 2 godine.
Domaćin sam i imam posao koji mi oduzima mnogo vremena.
Prihvatao sam direktne rezervacije od osoba sa dobrim recenzijama na platformi kako bih povećao broj boravaka.
Zdravo, , kao i ja! 😊
-kalendar
-dostupnost